Φροντίδα κοσμημάτων

Τι είναι επιμετάλλωση?

Επιμετάλλωση είναι η διαδικασία εφαρμογής μιας λεπτής στρώσης μετάλλου πάνω σε μία μεταλλική επιφάνεια. Γίνεται με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης και το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει αποκλειστικά το χρώμα του αντικειμένου και όχι την υφή του.

Τα χρώματα επιμετάλλωσης που θα βρείτε στο eshop μας είναι: το χρυσό (επιμετάλλωση κίτρινου χρυσού 24Κ), το ασημί (επιμετάλλωση με ασήμι 925) και το μαύρο(επιμετάλλωση με μαύρο ρόδιο)

 

Πως να φροντίζω τα κοσμήματα μου

Πολύ σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα κοσμήματα για να μπορέσουμε να τα προστατέψουμε από τη φθορά που έρχεται μετά από την χρήση τους.

Να θυμάσαι ότι η επιμετάλλωση φεύγει με την τριβή στο PH του δέρματος, για να επιβραδύνεις αυτή τη φθορά θα πρέπει να αποφεύγεις να τα φοράς όταν:

 • Κάνεις ντους ή μπάνιο στη θάλασσα, πισίνα
 • Όταν φοράς αρώματα, κρέμες, λοσιόν σώματος
 • Όταν χρησιμοποιείς καθαριστικά, χημικά
 • Όταν κάνεις αθλήματα και έντονη σωματική άσκηση
Επίσης, προτείνεται να τα αποθηκεύσεις πάντα στο κουτάκι τους σε μέρος χωρίς υγρασία

  Τα ασημένια κοσμήματα με το πέρασμα του χρόνου οξειδώνονται - μαυρίζουν. Αυτό είναι μια φυσική διαδικασία που διορθώνεται είτε με ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είτε μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιο εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας και τα κοσμήματα σας θα γίνουν πάλι σαν καινούρια. 

   

  Ρετούς κοσμημάτων στα Pavlina Jewels

  Η διαδικασία του ρετούς γίνεται για να φρεσκάρουμε το κόσμημα όταν, μετά από καιρό η επιμετάλλωση έχει υποστεί φυσική φθορά, ώστε να επαναφέρουμε την αρχική υφή και λάμψη του χρώματος. Η δωρεάν υπηρεσία ισχύει μια φορά για κάθε κόσμημα, με την προϋπόθεση ότι είναι κατασκευαστικά στην αρχική κατάσταση κατά την οποία αγοράστηκε.

  Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείτε να μας στείλετε email στο info@pavlinajewels.com και να μας ενημερώσετε για το ρετούς που επιθυμείτε.

  Με χαρά θα σας δώσουμε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε.